Tekniska artiklar

Skriv ett ämne för att sortera

Uppdatera Drupal Core

De flesta uppdateringarna i Drupal går att göra direkt i webläsaren. genom administratörsgränssnittet i Drupal. Om du går in in under Rapporter och Tillgängliga uppdateringar (/admin/reports/updates/update) så ser du enkelt vilka moduler som behöver uppdateras. Om själva kärnan (Drupal Core) behöver uppdateras behöver man göra detta manuellt. Denna artikel beskriver hur man gör detta.
Svenska

Hämta busstider med php

För att enkelt kunna få reda på när nästa buss går från min närmaste busshållplats så har jag snickrat ihop ett litet script i php och lagt på min webserver. Då kan man enkelt gå in och hitta när nästa busstur går. I själva verket så är det tre script jag använder mig av, ett som använder php och php DOM (Document Object Model) för att hämta själva busstiderna, ett php script som visar alltihop och använder AJAX för att med jämna mellanrum uppdatera busstiderna och slutligen ett script som jag lånat från sourceforge som hanterar och förenklar DOM funktionerna på ett smidigt sätt.
Svenska

Konfigurera SNMP på ASUS Router RT-AC68U

Häromdagen satt jag och lekte lite med min router (ASUS RT-AC68U) som jag har här hemma och tänkte att det vore käckt om man kunde övervaka den i Nagios och ha koll på portstatus, bandbreddsnyttjande, mm. RT-AC68U är en linuxbaserad router som går alldeles utmärkt att flasha om med olika opensource mjukvara som tex Merlin. Med originalmjukvaran går det inte att göra särskilt mycket med routern utöver standardfunktionerna och det finns inget stöd för att hämta information ur den med t.ex. SNMP.
Svenska